Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

expositie | Muizenhuis

Karina Schaapman - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
LENGTE:
PRIJS:
DOORLOPEND

Muizen in het Kleinste Galerietje! Een wereld op zich met een veelheid aan verhalen en kamers, bewoond door kleine muisjes. Voor de meeste Amsterdammers zijn Sam en Julia, de hoofdbewoners van het Muizenhuis, allang geen onbekenden meer.

 

Zo’n tien jaar geleden begon het met een kartonnen sinaasappeldoos waarin Karina Schaapman de eerste kamer bouwde van het Muizenhuis. Veel dozen, papier-maché en vooral heel veel uren en eindeloos geduld zitten er in de bouw en inrichting van het huis. Met herkenbare (afval)materialen; zoals lampjes gemaakt van doppen, rails gemaakt van een ritssluiting of een houten vloer van ijsstokjes. In het Muizenhuis valt eindeloos veel te ontdekken, steeds opnieuw. De verhalen in de boeken, gebaseerd op geweldige detailfoto’s, voeren (in Schaapman’s eigen woorden) naar een wereld die je ieder kind gunt en waar volwassenen naar kunnen terugverlangen. En gelukkig loopt het altijd goed af. Iedereen wordt blij van het Muizenhuis!

 

Het Muizenhuis verschijnt in meer dan dertig landen en in vijfentwintig talen: van Japan tot Amerika en van Turkije tot Rusland. Deed Karina eerst nog alles alleen, inmiddels is het een familiebedrijf, waar het hele gezin in hartje Amsterdam samen aan meewerkt: Studio Schaapman.

 

De muizen zullen hun intrek nemen in het Kleinste Galerietje tijdens het Ambacht in Beeld Festival.

Deel dit item met je vrienden via