Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - 24 & 25 september 2022 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

performance | Handreiking

Alya Hessy -
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
PRIJS:
DOORLOPEND

Participatory performance

 

Het oude ambacht van breien krijgt nieuwe betekenis door het als concept te benaderen. Beeldend kunstenaar Alya Hessy wil bezoekers uitnodigen om deel te nemen aan een breiperformance. Met het lichaam als communicatiemiddel en armen als werktuig wordt er gedurende twee festival dagen gezamenlijk een gebreide “kaart” van het evenement gecreëerd.

 

Eenzaamheid is geen ziekte, maar veel mensen lijden er aan. Het is ook niet gemakkelijk om zo maar een gesprek te beginnen met een ander. Door gezamenlijk iets te maken, ontstaat vaak een bijzondere sfeer waarin deelnemers een speciale band met elkaar kunnen ontwikkelen.

 

Wil jij nieuwe mensen ontmoeten? Kom met ons breien! Geen breiervaring vereist.

 

Alya Hessy is in 2015 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en werkt sindsdien aan eigenzinnige samensmelting van textiel en performance. Ze heeft bij diverse podia geëxposeerd en opgetreden, waaronder het Fries Museum, Van Abbemuseum en Museum IJsselstein.

Deel dit item met je vrienden via