Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

workshop | Ervaar het proces van kleuren en glazuren van porselein

Milou Broersen - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 20,00
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
11:00
12:30
14:00
15:30
17:00
Zondag 24 september
11:00
12:30
14:00
15:30
17:00
KOOP HIER JE TICKETS

Geef jouw persoonlijke draai aan het laatste procesdeel bij het maken van porselein. Door middel van pigmenten en glazuur worden er kleureffecten aangebracht op het porselein. Er kan gekozen worden uit een bord of een beker die van te voren door keramiste Milou Broersen is gemaakt en biscuit gestookt in haar studio. Tijdens de workshop worden de werken geschuurd naar eigen wens, kleur pigmenten aangebracht door middel van diverse technieken en wordt de beker geglazuurd. De werken zullen op 2040 graden gestookt worden en kunnen na 14 dagen worden opgehaald in haar atelier in het nieuwe Ambachtslab in Amsterdam West.
Over het Ambachtslab West

De vraag naar ambachtelijk vervaardigde artikelen groeit en de vraag naar geschoolde ambachtslieden groeit mee. Het Ambachtslab West is onlangs geopend in Amsterdam en wil zoveel mogelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bieden waar ze werkervaring en inspiratie op kunnen doen. Ze krijgen les van meester ambachtslieden, zoals een smid, meubelmaker en keramiste. Hiermee wordt voor deze jongeren de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkleind en jeugdwerkloosheid voorkomen. Daarnaast krijgen de ambachten als beroep een nieuwe, positieve impuls.

Deel dit item met je vrienden via