Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

workshop | Van boomstam tot stoelpoot

Daan de Leeuw - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 35,00
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
11:00
13:30
16:00
Zondag 24 september
11:00
13:30
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

In deze workshop leer je alle bewerkingen die nodig zijn om een stoelpoot te maken uit een stuk stam van vers hout. Drie basistechnieken komen hier aan bod. Het splijten van een stam met spijtijzer of bijl, het werken met trekmes op een schaafbok en het draaien op een trapdraaibank. Met deze drie basistechnieken kun je zelf alle stoelonderdelen maken die nodig zijn voor een complete stoel.

 

Beginnend met ruwe materialen zoals takken en stamhout, werkt meester-houtbewerker Daan de Leeuw uitsluitend met de hand om te komen tot een natuurlijk vormgegeven product. De verwerking van ruwe grondstoffen uit de natuur tot eindproduct vraagt om kennis van materiaal, fysieke coördinatie, doorzettingsvermogen en vakmanschap. Dit zijn eigenschappen die in iedere maatschappij goed van pas komen. Daarom zette Daan in Engeland een praktisch onderwijssysteem op waarin ambachtelijke vaardigheden bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. In Nederland begon hij met het geven van workshops voor volwassenen, gebaseerd op de opgedane kennis in Engeland.

 

Om meerdere ambachten op deze manier onder de aandacht te brengen nam Daan het initatief tot platform “The Green Circle”. Via dit platform kunnen vakbekwame ambachtslieden, voor zover zij duurzame producten van natuurlijke materialen maken, hun kennis en vaardigheden overdragen.

 

Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met The Green Circle.

Deel dit item met je vrienden via