Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

workshop | Bandweven

Eva Klee - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
Anderhalf uur
PRIJS:
€ 15,00
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
11:00
13:30
16:00
Zondag 24 september
11:00
13:30
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

Het bandweven neemt binnen de handweverij een bijzondere plek in. Banden zijn natuurlijk ook geweven stukken stof, maar dat wordt meestal niet zo ervaren, omdat het karakter en de toepassing zo verschilt van breed geweven stoffen. Bandweven is een eenvoudige weeftechniek die een rijke geschiedenis kent en waar geen ingewikkelde getouwen of gereedschappen voor nodig zijn. Dat neemt niet weg dat ook heel ingewikkelde en rijk versierde patronen mogelijk zijn. De variatiemogelijkheden zijn oneindig en vaak betoverend.

 

De workshop begint met een korte introductie over het ambachtelijk weven in het algemeen en in het bijzonder het bandweven, waarbij de nadruk gelegd wordt op twee technieken; het weven met een bandweefkam en/of bandweefgetouw en het bandweven met kaarten.

 

Tijdens de workshop kunt u kennis maken met het ambacht van het bandweven en kunt u zelf een boekenlegger, armband, haarband, of ceintuur weven. U kunt kiezen uit verschillende patronen en kleuren.

 

De workshop wordt gegeven door Eva Klee, handweefster en eigenaar van handweverij Klee – met de hand geweven. www.metdehandgeweven.nl

 

 

Deel dit item met je vrienden via