Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Weef een handdoek, vaatdoek, onderzetter of tafelkleed

Sytze Roos - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 15
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
11:00
13:30
16:00
Zondag 25 september
11:00
13:30
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

Sytze Roos wilde al sinds hij zich kan herinneren leren weven als ambacht. Omdat dit niet in Nederland kon is hij naar Scandinavië vertrokken om zich daar te specialiseren. In Zweden volgde hij zeven jaar lang de opleiding tot ambachtelijk wever, waarna hij zich 30 jaar verder verdiepte in het ambacht in Scandinavië, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In 2015 is hij teruggekomen naar Nederland om het weven als ambacht op de kaart te zetten. In Amsterdam heeft hij een grote handweverij opgezet, waar het weven geleerd kan worden.

 

Tijdens het festival staan er vier weefgetouwen voor je klaar waar je één van de volgende producten op kunt leren maken:

 

Weef een keukenhanddoek van linnen en katoen onder individuele begeleiding van wever Sytze Roos. De techniek die gebruikt wordt in deze workshop is de keperbinding, ongeveer dezelfde als gebruikt wordt voor denim, maar dan een met een zigzag patroon. Het weefgetouw is voorbereid en deelnemers kunnen direct beginnen met weven. Na het festival wordt de handdoek thuis gestuurd.

UITVERKOCHT

 

Weef een vaatdoek van 100% linnen met een speciale vaatdoekentechniek onder individuele begeleiding van wever Sytze Roos. Het weefgetouw is voorbereid en deelnemers kunnen direct beginnen met weven. Na het festival wordt de vaatdoek thuis gestuurd.
UITVERKOCHT

 

Weef een onderzetter in een gevarieerde techniek onder individuele begeleiding van wever Sytze Roos. Het weefgetouw is voorbereid en deelnemers kunnen direct beginnen met weven. Na het festival wordt de onderzetter thuis gestuurd.
Koop hier je ticket

 

Weef een tafelkleed van zijde in verschillende kleuren onder individuele begeleiding van wever Sytze Roos. Het weefgetouw is voorbereid en deelnemers kunnen direct beginnen met weven. Na het festival wordt het tafelkleed thuis gestuurd.
UITVERKOCHT

 

 

Deel dit item met je vrienden via