Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

demonstratie | Portretten beeldhouwen

Burney Bavelaar en Peter Ter Maten - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
Prijs:
Doorlopend

Burney Bavelaar is beeldhouwster en werkt in klei en was waarvan het eindresultaat wordt gegoten in brons. Haar portretten zijn sterk door haar perfecte manier van boetseren en hoe zij de persoonlijkheid van het model weet te treffen. Burney zal tijdens het festival een portret boetseren en aan het publiek uitleggen wat het karakteristieke van het model is.

 

Peter Ter Maten is een in Italië klassiek geschoold beeldhouwer in marmer. In 1987 vertrok hij na een korte leerperiode in de restauratiebeeldhouwerij met twee beitels en een hamer naar Italië. Daar ontmoette hij een beeldhouwer die het vak van zijn vader had geleerd. Van deze ambachtsman leerde Peter gedurende zes jaar de geheimen kennen van de eeuwenoude technieken van het punteren, het kopiëren van model van klei of gips naar steen. Peter zal dit demonstreren aan de hand van een portret. Het publiek kan zelf ervaren hoe het voelt om in steen te hakken door de beitel en de hamer ter hand te nemen.

Deel dit item met je vrienden via