Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Eco dyeing / plantendruk

Harm Harms | Hawar Textiel Instituut - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 50
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
Zondag 25 september
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
KOOP HIER JE TICKETS

Bladeren kunnen hun natuurlijke kleur overbrengen op stof. Bij eco dyeing – ook wel plantendruk genoemd – wordt met bladeren van verschillende planten een patroon op stof gedrukt. De kunst is dat het blad niet alleen een gekleurde vlek achterlaat, maar dat zelfs de nerf in de afdruk zichtbaar is. Bij Textielinstituut Hawar weten ze precies hoe je dit kunt bereiken. Ze leren je over de natuurlijke kleurstoffen van de verschillende bladeren en hoe je ermee een mooie scherpe afdruk kunt maken. In de workshop maakt je op een sjaal van Etamine de Laine een patroon van verschillende bladeren. De wollen sjaal heeft een afmeting van 180 bij 50 cm.

 

Voor deze workshop hoef je zelf niets mee te nemen, Hawar zorgt voor een uitgebreide keuze aan bladeren. Onderdeel van de workshop is het fixeren, dit duurt 1,5 uur. Hier hoef je natuurlijk niet bij te zijn, maar houd er wel rekening mee dat je niet meteen na de workshop de sjaal kunt meenemen. Het is ook mogelijk je eigen plant-, boom- of bloembladeren mee te nemen. Het resultaat zal dan een verrassing zijn!

 

Harm Harms staat bekend om zijn innovaties op het gebied van textielbewerking. Hij ontwikkelde de Funpump voor het verven op textiel en een nieuw type viltmachine. In 1980 richtte hij samen met Meinie Wardenier Hawar op. Wat begon als een zijdeschilderatelier is uitgegroeid tot een textielinstituut waar docenten uit binnen- en buitenland lesgeven in textieltechnieken. In combinatie met een zeer uitgebreide winkel en een inspirerende galerie is het een unieke plek voor de textielliefhebber.

Deel dit item met je vrienden via