Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

demonstratie | Papierknipkunst

Henk Kapitein & Harnold Smit - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
15 minuten
Prijs:
gratis
Doorlopend

Papierknippen is niet alleen een kunst waaraan alleen al in Nederland honderden volwassenen en kinderen plezier beleven, papierknippen is ook een ambacht dat met meerdere ambachten geplaatst is op de Nationale Inventaris van Immaterieel Erfgoed.

 

Na een korte uitleg kunnen deelnemers zelf aan de slag met voorbedrukte knipvoorbeelden waarmee ze in korte tijd zelf een knipwerk maken dat ze mee mogen nemen naar huis.

 

Henk Kapitein en Harnold Smit zijn twee gedreven papierknippers uit Urk. Met een schaar maken de ze de meest bijzondere kunstwerken. 23 jaar geleden is Henk Kapitein begonnen met het knippen doordat hij een potloodtekening gemaakt had op papier waarvan de achterkant zwart was en hij besloot zijn tekening uit te knippen om te zien wat voor effect dit zou hebben. Hierna is hij niet meer gestopt met papierknippen. Vijf jaar geleden besloot hij workshops en cursussen te geven. Harnold Smit volgde drie jaar een van deze cursussen en werd gelijk gegrepen door deze uitingsvorm van de beeldende kunst. Ze maken met papier grote en kleine kunstwerken, van portret tot vissersnet, van zwart wit tot kleur.

Deel dit item met je vrienden via