Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

performance | Over and Under

Alya Hessy en Pavlos Marios Ktoridis -
Locatie:
Lengte:
Prijs:
-
Doorlopend

Insteken, omslaan, doorhalen…

 

Durational Performance

Concept: Alya Hessy

Performers: Alya Hessy, Pavlos Marios Ktoridis

 

Insteken, omslaan, doorhalen… en af laten glijden. In deze performance verplaatsen de handelingen van het oude ambacht van breien zich naar het menselijk lichaam. Plotseling verliest breien zijn huiselijkheid en worden verschillende betekenissen onthuld. Breien transformeert zich naar een model van menselijke relatie, de handelingen worden choreografie en de samenwerking van twee mensen openbaart zich als levensgroot groeiend breiwerk.

 

Zonder titel

Installatie

Alya Hessy

 

Een lap met een opening. Een archetype met de functie zowel open als ambigu. Stilte, concentratie, aandacht: elk detail is van belang. Het loslaten van betekenis geeft ruimte voor een scala aan interpretaties. De installatie put uit het Oosterse concept van Leegte als opening van mogelijkheden. Twee oude ambachten – weven en breien – spelen een sleutelrol. Wat zijn de verbindingen van losse draden in het geheel? Wat zijn de consequenties van het maken van een opening? Wat kan materiaal ons vertellen over het leven?

 

Alya_Untitled2

 

Alya Hessy onderzoekt gebieden en raakvlakken van politiek, filosofie en lichamelijkheid door het maken van objecten, performances en teksten. Haar werk wordt gevoed door haar jeugd in de Sovjet-Unie, Hollandse nuchterheid en Oosterse levensbeschouwing. Alya is in 2015 Cum Laude afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar werk was te zien in het Fries Museum (Leeuwarden), Van Abbemuseum (Eindhoven) en op diverse kunst- en performance podia.

Deel dit item met je vrienden via