Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Maak zelf een boek, 5+

Museum Het Schip - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 5
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
12:00
14:00
17:00
Zondag 25 september
12:00
14:00
17:00
KOOP HIER JE TICKETS

In het kader van de tentoonstelling Boekbeeld – Amsterdamse School in Boekomslagen presenteerde museum Het Schip in 2015 een workshop waarin kinderen hun eigen boek konden maken. Speciaal voor het Ambacht in Beeld Festival wordt deze workshop opnieuw aangeboden. Kinderen vanaf 5 jaar, maar ook (groot)ouders en andere volwassenen gaan met potloden, inkt, verf en echte ganzenveren aan de slag en leren met naald en draad een eigen boekje te binden. Als je tussen 5 en 6 jaar oud bent, doe je samen met je (groot)ouders mee. Als je ouder dan 6 bent, mag je ook alleen aan de workshop meedoen.

 

Aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk. Het meest expressionistische blok wordt in de volksmond Het Schip genoemd en behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School uit het begin van de twintigste eeuw. Het museum is gevestigd in Het Schip en toont onder meer het interieur dat Michel de Klerk ontwierp voor het voormalig Postkantoor, een Museumwoning in de originele woning met inrichting uit de jaren 1920.

 

logo

Deel dit item met je vrienden via