Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Maak met gietporselein een beker

Milou Broersen | Ambachtshuis West - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 25
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
11:00
14:00
16:00
Zondag 25 september
11:00
14:00
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

Altijd al meer willen weten over porselein en het maken van servies? Bij deze workshop krijg je in 90 minuten inzicht in het ontwerp en productieproces van het maken van een beker. Vervolgens voer je een gedeelte van dit proces uit en maak je door middel van diverse kleuren gietporselein je eigen beker. Het stoken en glazuren wordt verder uitgevoerd door de workshopleider: keramiste en ontwerper Milou Broersen. De bekers kunnen na 14 dagen worden opgehaald in haar Atelier in het nieuwe Ambachtshuis West in Amsterdam West.

 

Over het Ambachtshuis West:

De vraag naar ambachtelijk vervaardigde artikelen groeit en de vraag naar geschoolde ambachtslieden groeit mee. Het Ambachtshuis West is onlangs geopend in Amsterdam en wil zoveel mogelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bieden waar ze werkervaring en inspiratie op kunnen doen. Ze krijgen les van meester ambachtslieden, zoals een smid, meubelmaker en keramiste. Hiermee wordt voor deze jongeren de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkleind en jeugdwerkloosheid voorkomen. Daarnaast krijgen de ambachten als beroep een nieuwe, positieve impuls.

Deel dit item met je vrienden via