Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

masterclasses | Hoedenmaken met Jackie Habets (What-s-up)

Jackie Habets i.s.m. Crafts Council Nederland - Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
3 uur
Prijs:
€ 75
Aanvangstijd(en):
 
Zondag 25 september
12:00
KOOP HIER JE TICKETS

Hoedenontwerpster Jackie Habets maakt al bijna 25 jaar bijzondere hoeden. Ze heeft een atelier in Schiedam en een studio in het elegante Modekwartier van Antwerpen. De stijl van Habets is goed herkenbaar: haar hoeden hebben een hedendaagse uitstraling en een sterke, eenvoudige vormentaal met oog voor hoogwaardige materialen. Habets ontwierp eerder al hoeden voor niemand minder dan Janet Jackson en het Nederlandse en Zweedse Koningshuis. Naast het maken van hoeden en accessoires organiseert Jackie Habets diverse projecten en wedstrijden op het gebied van hoeden, design en accessoires. Ook geeft zij cursussen in hoedenmaken en lezingen over de geschiedenis van de hoed.

Eén van Jackies specialiteiten is buntal; een vrij stug materiaal van bananen- of ananasvezel geweven met linnen.

 

Tijdens deze masterclass ga je met buntal aan de slag, je leert het stikken, smocken, plooien, draperen en verven. Je leert het stugge materiaal te verwerken zodat er een driedimensionale vorm gaat ontstaan vanuit het platte materiaal. Aan het eind van de workshop is er een hoofdsieraad c.q. hoed ontstaan.

 

Je kunt zelf buntal meenemen, je eigen naaigerei en (indien mogelijk) ook je eigen naaimachine.

 

Crafts Council Nederland

Crafts Council Nederland (CCNL) is het overkoepelend platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. CCNL ontwikkelt programma’s en activiteiten waarbij leren, verbinden, inspireren en ontwikkelen centraal staan. Traditionele technieken krijgen een nieuw leven, worden doorvertaald, gedoceerd: om te voorkomen dat ze verdwijnen. En om ze in te zetten als innovator en als economische stimulans van de creatieve sector. Het platform verzamelt en deelt kennis, profileert best practises en legt verbanden tussen makers, disciplines, onderwijs en publiek. Voor een levensvatbare creatieve sector, nu en in de toekomst.

Deel dit item met je vrienden via