Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Hoe houd ik mijn viool in topconditie

Cremonese Vioolbouw | Ronald de Jongh - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
OBA Leeszaal
Lengte:
30 minuten
Prijs:
€ 5
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
16:00
Zondag 25 september
13:00
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

In een half uur vertelt meestervioolbouwer Ronald de Jongh je alles over het onderhoud en de achtergrond van je viool. Het zelf kunnen onderhouden en in optimale conditie krijgen van je instrument is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar het draagt wel bij wel aan het speelplezier en de levensduur van je viool. Neem je viool mee en leer je instrument echt goed kennen.

 

Ronald de Jongh leerde de principes van de vioolbouw in het atelier van Mathijs Heyligers in Cremona, Italië. Hier studeerde hij van 1985 tot 1990 op de modellen van de grote Noord-Italiaanse bouwers. Sinds 1990 bouwt hij nieuwe instrumenten in zijn atelier op de Lauriergracht 6 in Amsterdam, waar ook ruimte is voor restauratie en onderhoud. Zijn instrumenten worden bespeeld door musici uit alle geledingen van de strijkerswereld: orkesten, docenten, amateurspelers, solisten en ensemblespelers. Liefhebbers waarderen de klank en de bespeelbaarheid van zijn instrumenten, en roemen zijn verzorgde handwerk.

dejonghviolins.com

Deel dit item met je vrienden via