Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

masterclasses | Handen tekenen met potlood

Daan Noppen - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Belcampo Loft
Lengte:
3 uur
Prijs:
€ 65
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
11:00
15:00
Zondag 25 september
11:00
KOOP HIER JE TICKETS

Deze masterclass ‘Handen tekenen met potlood’ wordt gegeven door internationaal gerenommeerd kunstenaar Daan Noppen en is speciaal bedoeld voor (semi-)professionals. De deelnemers zullen onder begeleiding van Noppen aan een tekening van handen werken. Handen als subject: Ze zijn lastig om goed te tekenen, en zeggen zoveel over een persoon. In deze masterclass geeft de kunstenaar tevens inzicht in het onderscheid dat hij maakt tussen het ambacht van het tekenen en het kunstenaarschap.

 

Daan Noppen is als tekenaar vooral bekend om zijn realistische, meer dan levensgrote tekeningen van portretten en lichamen. Natuurkunde, en de relatie daarvan tot ons bestaan en onze emoties, speelt een grote rol in zijn werk. De kunstenaar speelt met noties van de werkelijkheid door de tijd te projecteren als een fysieke dimensie. In plaats van dat dit wetenschappelijk wordt, opent dit een visuele wereld van de verborgen lagen van onze verlangens, onze pijn en de schreeuw om bemind te worden.

 

Werk van Daan Noppen is tentoongesteld in New York (USA), Mexico DF (Mexico), Shanghai (China), Metz (Frankrijk), Luxemburg (Luxemburg), België en Nederland. Met zijn tekening Symmetry part I&II  won hij de A’design Award 2016 in de categorie kunst, ambacht en ready made.

Deel dit item met je vrienden via