Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

lezingen | Glas vergulden, verzilveren en glaskunst

Schitterend | Erik Winkler - Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 10
Aanvangstijd(en):
 
Zondag 25 september
12:00
KOOP HIER JE TICKETS

Vergulden achter glas met bladgoud, ook wel ‘verre eglomisé’ genaamd, en decoratief verzilveren zijn antieke ambachten. Het werd voornamelijk toegepast bij luxe winkels, bankgebouwen, cafe’s en/of brouwerijen van rond 1900. Het vergulden achter glas met bladgoud als decoratief middel is een vak apart. Voornamelijk omdat de techniek van vergulden en het aanbrengen van bladgoud achter glas zeer ingewikkeld en ook zeer arbeidsintensief is. Schitterend nodigt u uit om met uw neus tegen het glas te staan: Welke materialen zijn gebruikt? Waar komt die schittering vandaan? Hoe is het gemaakt? U zult versteld staan van het vakmanschap.

 

Schitterend is Erik Winkler. Erik Winkler is de enige glaskunstenaar in Nederland die rijkelijk gedecoreerde glaskunst maakt volgens ambachtelijke technieken zoals vergulden, verzilveren, handschilderen, glasetsen en hout- en marmerimitaties.

Deel dit item met je vrienden via