Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

lezingen | Sophie Hallette: Meesters in Frans ambachtelijk kant

Sophie Hallette | Maud Lescroart - Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 10
Aanvangstijd(en):
 
Zondag 25 september
16:30
KOOP HIER JE TICKETS

Het prachtige kant dat verwerkt is in de trouwjurken van Kate Middleton, Amal Clooney én Angelina Jolie komt van het Franse kanthuis Sophie Hallette.

 

Kant, geliefd bij couturiers en ontwerpers over de hele wereld, heeft de reputatie erg duur te zijn en te fragiel om mee te werken. Dit is slechts ten dele waar. Maud Lescroart, marketing director van Sophie Hallette, dat nog steeds een familiebedrijf is, zal tijdens deze lezing bestaande mythes uit de wereld helpen en het publiek introduceren in het mysterie van kant in haar ontelbare vormen.

 

Maud start met een korte geschiedenis van kant en vertelt hoe het naar Frankrijk is gekomen. Daarna volgt een video-rondleiding door het beroemde atelier in Caudry waarbij het gehele proces van het maken van kant getoond wordt. De geschiedenis van Sophie Hallette zelf wordt uitgelicht, waarbij duidelijk wordt hoe het bedrijf en het kant zich samen hebben ontwikkeld en welke rol ze hebben gespeeld in de groei van de haute couture en high-end design. Het publiek maakt kennis met een enorme variëteit aan typen kant uit de collectie van Sophie Hallette, mag de structuren voelen en kleurpatronen van dichtbij bekijken en vragen stellen.

 

Maud Lescroart is opgegroeid tussen het kant: haar familie is eigenaar van het prachtige bedrijf van kantmakers Sophie Hallette. Ze speelde in en om de fabriek in Caudry, Noord-Frankrijk, tussen de weefgetouwen, in de verfruimte, en ze kent iedereen die in de fabriek werkt al heel haar leven. Kant zit in haar bloed en daarom vroeg Sophie Hallette’s CEO, haar broer Romain Lescroart, haar om de nieuwe functie van Marketing Director te vervullen. Sinds 2003 maakt ze deel uit van het familiebedrijf.

Deel dit item met je vrienden via