Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

film | Filmthema Sake

Zaterdag 24 september - Zaterdag 24 september
Locatie:
Filmhallen Zaal 2
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 12,50
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
20:00
KOOP HIER JE TICKETS

Caazu, India, 2015, Ronak Kamat, 7’, Engels ondertiteld [Nederlandse première]

 

Feni en urrack zijn likeuren gestookt uit cashewnoten. In enkele Indiase dorpen wordt deze likeur gestookt, maar de stokers geven aan dat de jongeren dit werk niet interessant meer vinden.

 

 

The Birth of Saké, Japan, 2015, Erik Shirai , 94’, Engels ondertiteld

 

The Birth of Saké neemt de kijker mee op een exclusieve tour door het bijna spirituele brouwproces van sake van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hoewel sake de nationale Japanse drank is en ook daarbuiten steeds populairder is geworden, wordt de al 2000 jaar oude drank nog steeds met veel mysterie omringd. Tedorigawa, gelegen in het noorden van Japan, wordt beschouwd als één van de beste sake-brouwerijen van het land. Op deze 144-jaar oude brouwerij werkt een kleine, maar zeer toegewijde groep ambachtslieden die zich jaarlijks zes maanden van de buitenwereld afsluit om de beste sake te kunnen creëren die er bestaat: daiginjo. Door de veranderende voorkeuren van de consument en het teruglopende aantal toegewijde werknemers wordt het echter steeds moeilijker dit vol te houden.

 

Na afloop is er een sake proeverij met de Tedorigawa sake uit de film, aangeboden door Sakelicious, Europa’s eerste Japanse slijterij.

 

Cineville pashouders kunnen op vertoon van hun pas tijdens het festival een ticket van €2,50 (voor de sake-proeverij) afhalen bij de festivalkassa. Op basis van beschikbaarheid.

 

logo_sakelicious45

Deel dit item met je vrienden via