Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

film | Filmthema Pottenbakken

Zaterdag 24 september - Zaterdag 24 september
Locatie:
Filmhallen Zaal 2
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 10
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
15:00
KOOP HIER JE TICKETS

The Clay, Rusland, 2015, Georgy Soldatov, 15’, Engels ondertiteld [Europese première]

 

Deze korte film over een Russische pottenbakker geeft inzicht in het proces en de moeilijkheid van het pottenbakken. De hoofdpersoon vertelt over het gebrek aan pottenbakkers in Rusland en hij leidt zelf mensen op, die het ambacht met een trapschijf oefenen. Duidelijk wordt dat pottenbakken allesbehalve makkelijk is.

 

Small Earthen Pot, India, 2016, Souvik Dey, 9’’, Engels ondertiteld [Wereldpremière]

 

Deze korte documentaire gaat over de kleine aardewerken potjes, waar Indiërs thee uit drinken, en die na consumptie weg worden gegooid. Een handvol pottenbakkers houdt zich bezig met het maken van deze potjes. De film toont het proces van dit arbeidsintensieve, ambachtelijke handwerk, wat meer op lopende band werk voor een wegwerpproduct lijkt.

 

At the Edge of the Cape, Griekenland, 2015, Panagiotis Vekris, 24’, Engels ondertiteld. [Nederlandse première]

 

Dimitris Κouvdis heeft zijn leven doorgebracht in Agios Stefanos, tegenwoordig een verlaten pottenbakkersdorp in het noorden van het eiland Lesbos. Hij is de laatste traditionele pottenbakker die over is en is vrij wanhopig door de veranderende wereld, door het gebrek aan interesse voor zijn producten, de economische crisis en het wegblijven van toeristen hebben een grote impact op zijn leven. We zien hem en zijn vrouw aan het werk, en hij vertelt over zijn leven en de onzekere situatie waar hij in verkeert.

 

Takeshi Yasuda: Made in China, China, 2013, Alex J. Wright, 33’, Engels gesproken

 

In dit filmportret volgen we Takeshi Yasuda, een 70-jarige Britse pottenbakker, geboren in Japan, die in China woont en werkt. We zien hem aan het werk in zijn studio in Jingdezhen, de porselein hoofdstad van China. Yasuda maakt prachtig werk, en vertelt over zijn liefde voor klei en de uitdagingen van het werken met porselein, in dit intieme en ontroerende portret.

 
Cineville pashouders kunnen op vertoon van hun pas tijdens het festival een ticket afhalen bij de festivalkassa. Op basis van beschikbaarheid.

Deel dit item met je vrienden via