Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

film | Filmthema Botenbouw en Hout

Zondag 25 september - Zondag 25 september
Locatie:
Filmhallen Zaal 2
Lengte:
Prijs:
€ 10
Aanvangstijd(en):
 
Zondag 25 september
14:00
KOOP HIER JE TICKETS

A Thousand Hands Ago, Noorwegen, 2015, Silje Ensby, 10’, Engels gesproken [Nederlandse première]

 

Korte film over de Deense kayak bouwer Anders Thygesen. In drie dagen tijd maakt hij een Aleutische iqvax bij de kust van een meer. Hij reflecteert op het proces van het leren van deze vaardigheden van ambachtslieden die lang geleden leefden.

 

Marovo Carver, Salomonseilanden, 2016, Elliot Spencer, 13’, Engels ondertiteld [Europese première]

 

Tasiro is een houtsnijder die traditionele beelden maakt, geïnspireerd door de cultuur en de geschiedenis van de Salomoneilanden. Deze ambachtsman reflecteert op zijn bestaan, het verleden en de toekomst.

 

Emili, Spanje, 2015, Adam Palmer, 5’, Engels ondertiteld [Nederlandse première]

 

Innemend kort portret van Emili, een oude Spaanse houtdraaier.

 

Faber Navalis, Noorwegen, 2015, Maurizio Borriello, 33’, stille film [Nederlandse première] + lezing

 

Faber Navalis is de Latijnse vertaling van bootbouwer: woorden in een oude taal om een oud beroep te beschrijven. De film gaat over de restauratie van een houten schip. Maar het eigenlijke onderwerp van de film is Borriello, een Italiaanse onderzoeker in maritieme etnografie die besloot traditionele botenbouw vaardigheden te leren om de immateriële kennis te begrijpen. Borriello is zowel de filmmaker, als de onderzoeker/etnograaf, als de ambachtsman. Hij is tijdens het festival aanwezig om een lezing te geven na vertoning van zijn film.

 

Cineville pashouders kunnen op vertoon van hun pas tijdens het festival een ticket afhalen bij de festivalkassa. Op basis van beschikbaarheid.

Deel dit item met je vrienden via