Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | De Kunst van het Kijken

Museum Van Loon - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
15 minuten
Prijs:
Gratis
Doorlopend

Als je goed naar een voorwerp kijkt, kom je er van alles over te weten.  Bijvoorbeeld: waar het toe dient, door wie het gebruikt wordt en hoe oud het is. Voor ambachtslieden is goed kijken naar voorwerpen een belangrijk onderdeel van hun vak omdat zij zelf dingen maken.

 

Museum Van Loon leert studenten van creatieve vakopleidingen daarom kijken in de museumles Een huis dat werkt. Met de gratis workshop ‘De Kunst van het Kijken’ kun jij dit ook doen. Je bestudeert antieke voorwerpen met museumhandschoenen aan en vergelijkt jouw bevindingen met die van de conservator. En voor het geval je de smaak te pakken hebt gekregen, krijg je een gratis entreekaartje voor Museum Van Loon, waar je nog meer voorwerpen kunt bekijken in hun originele omgeving.

 

Over Museum Van Loon:

In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was in 1602 medeoprichter van de V.O.C. Zeven dagen per week stelt de familie haar huis en collectie open voor het publiek. In een van de fraaiste huizen van de stad kan de bezoeker een glimp opvangen van de wooncultuur van de Amsterdamse familie Van Loon.

 

 

gevel-dortsman-1laag

Deel dit item met je vrienden via