Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Blockprint een Tree of Life op handgeschept papier

Kashmir Heritage | Nathalie Cassee - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 20
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
11:00
12:00
13:30
14:30
16:00
17:00
Zondag 25 september
11:00
12:00
13:30
14:30
16:00
17:00
KOOP HIER JE TICKETS

Tijdens de workshop van Nathalie Cassee maak je in korte tijd kennis met de mogelijkheden van het meerkleuren drukken met houten blockprints. De unieke blockprints waar je mee werkt uit haar collectie zijn in opdracht voor haar gemaakt door ambachtslieden in India. In India bedrukt men vooral stoffen en papier met de houten stempels.

Deelnemers printen een levensboom op handgeschept ‘white rag’ papier afkomstig uit India en gemaakt van 100% katoen (lompen). Een levensboom heeft door de eeuwen heen in verschillende culturen een belangrijke symbolische betekenis als verbinding van alle vormen van leven.

 

Nathalie Cassee produceert sinds 2007 ambachtelijke (textiele) producten in India. Wat in eerste instantie begon uit liefde voor fijn handwerk uit Kashmir (Noord-India), is inmiddels gegroeid naar een brede kennis van verschillende regio’s en ambachtelijke technieken aldaar. De afgelopen jaren legde ze zich toe op het blockprinten. Ze volgde daarvoor enige jaren workshops in India en Engeland. Daarnaast produceert en importeert zij haar eigen collectie zelf uit India. Behalve houten blockprints zijn dat ambachtelijk gemaakte kleding, shawls en sieraden. Regelmatig werkt ze in India opdrachten voor anderen uit. Zij reist meerdere malen per jaar naar India, heeft er een groot netwerk en kent goed haar weg in de rijke textieltraditie van het land.

 

Geïnspireerd geraakt en verder oefenen in het afdrukken? Dan kom je gewoon voor een vervolg in haar (mobiele) atelier terug.

Deel dit item met je vrienden via