Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

lezingen | De slijmjurk van Gaga – duik in de wereld van Bart Hess

Bart Hess - Zondag 25 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 10
Aanvangstijd(en):
 
Zondag 25 september
15:00
KOOP HIER JE TICKETS

Hij maakte een schubbenstof van plastic reepjes voor modeontwerper Iris van Herpen en drapeerde een jurk van slijm om het lichaam van popster Lady Gaga.

 

Het werk van Bart Hess (Geldrop, 1984) bevindt zich op het snijvlak van vormgeving, mode en beeldende kunst. Hij maakt materiaalstudies, animaties en foto’s waarin de relatie centraal staat tussen mens en materiaal, natuur en technologie en verlegt hiermee de grenzen van het ambacht textielontwerp. Met name de natuur met haar structuren, texturen, innerlijke logica en esthetiek is een belangrijke inspiratiebron voor Hess.

 

Bart Hess studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Met zijn werk heeft hij een vooraanstaande positie veroverd in de (inter-)nationale vormgevingswereld. Hij werkte samen met onder anderen Lucy McRae, Lady Gaga, Iris van Herpen en Nick Knight. Sinds eind 2012 woont en werkt hij in Londen.

 

In deze lezing geeft Hess een overzicht van zijn werk vanaf 2008 (de start van zijn eigen studio) tot nu toe. Hierin geeft hij inzicht in zijn ontwerpprocessen. Achter de vaak futuristische en haast digitaal ogende stoffen en visuals gaat een basis schuil van low-tech materialen en herinterpretaties van oude ambachtstechnieken.

Deel dit item met je vrienden via