Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

lezingen | Gouden Palm Winnaar vertelt over het maakproces van WAVES’98

Ely Dagher - Zaterdag 24 september
Locatie:
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 10
Aanvangstijd(en):
 
Zaterdag 24 september
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

Ely Dagher is een Libanese kunstenaar en filmmaker die in zijn werk verschillende media zoals schilderkunst, animatie en installaties combineert. Zo creëert hij een bijzondere gelaagdheid in zijn verhalen over culturen, identiteit en geschiedenis. Zijn jeugd in Libanon is hierbij een belangrijke inspiratiebron.

 

Dagher studeerde aan het prestigieuze Goldsmiths College in Londen. Zijn laatste korte film WAVES’98 (2015) werd bekroond met een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Deze film is met succes op vele filmfestivals vertoond en ook andere films van hem vielen internationaal meermaals in de prijzen.

 

Tijdens het Ambacht in Beeld Festival vertelt Dagher gedetailleerd met welke technieken hij de film WAVES’98 heeft gemaakt en hoe hij op ambachtelijke wijze de animaties heeft vormgegeven. Voorbeelden van zijn werk worden uiteraard vertoond en er is ruimte om met Ely Dagher in gesprek te gaan tijdens de Q&A.

 

Voertaal: Engels

Deel dit item met je vrienden via