Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Zeefdruk en Steendruk

Verdiep je in de wereld van het zeef- en steendrukken en leer in een workshop van het Amsterdams Grafisch Atelier meer over verschillende zeefdruk technieken. Uiteraard ga je zelf aan de slag met een drukpers of het bedienen van een raam. Ook maak je kennis met de klassieke techniek van de voorloper van de offset: de steendruk.

 

Opgericht in 1958 is het AGA het oudste grafische atelier van Nederland. Naast werkplaats en creatief platform is het AGA ook een kenniscentrum en ontmoetingsplek. Er worden symposia georganiseerd, er zijn internationale uitwisselingen, verrassende exposities en het AGA biedt ruimte voor onderzoek. Een unieke plek waar kunst, ambacht en nieuwe technieken samenkomen.

 

De tafels en persen hebben hun plaats gevonden in de ruime en hoge gymzaal van een voormalig schoolgebouw in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West. Jaarlijks gebruiken ruim 200 kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland de non-toxic, goed toegeruste ‘gym’.

 

Docenten:

Zeefdruk: Esther Arribas en Anne van Geffen

Steendruk: Antoine Latipeau

 

Let bij het kopen van tickets op de tijden!

 

11.30u & 13.00u (zeefdruk)

14.30u & 16.00u (steendruk)