Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

WOW! Selfies in clay

Dat is nog eens een bijzondere manier van een selfie maken: een (zelf-)portret van klei boetseren! In deze workshop onder begeleiding van multi-talent Jolanta Izabela Pawlak boetseer je een kleimasker van jezelf, van je geliefde of bijvoorbeeld je kind. Dit gebeurt aan de hand van een duidelijke portretfoto (liefst meenemen op A4 formaat), spiegel of zelfs door je eigen meegebrachte model. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen ervaring te hebben.

 

Pawlak glazuurt en bakt de portretten als ze droog zijn na de workshop op een andere locatie. Je kunt je klei-selfie naderhand oppikken in haar atelier aan de Prinsengracht; hierover houdt ze je per mail op de hoogte.

 

Jolanta Izabela Pawlak, van Poolse komaf, is artist in residence bij WOW Amsterdam. Ze studeerde in Polen, India, en de VS waar ze een dubbele graad in beeldhouwkunst en fotografie behaalde. Pawlak schildert, fotografeert, werkt met mixed-media en produceert sieraden, installaties en decors.

 

WOW Amsterdam is een broedplaats voor creatief talent, met 50 studio’s voor tijdelijke bewoning voor afgestudeerd talent van de Amsterdamse kunstopleidingen. WOW combineert deze voorziening met een hostel, een restaurant, een urban farm, een kruidentuin en volop ruimte voor exposure. WOW biedt een platform aan jong creatief talent, staat open voor experiment, diverse cross-overs en verfrissende nieuwe concepten.