Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Calligraffiti

Swipen, typen en klikken zijn niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven, maar schrijf je ook nog wel eens iets met de hand? Kinderen blijken sneller te leren lezen als ze eerst met de hand leren schrijven. Ze blijken ook beter ideeën te kunnen genereren en informatie te onthouden. Oftewel: het is niet alleen van belang wat we schrijven maar ook hoe we schrijven. De Amsterdamse kunstenaar Daan Wille, ook wel bekend als Blazin, heeft zich bekwaamd in calligraffiti, een samensmelting van kalligrafie en graffiti. Met de bekende graffiti artist Shoe als inspiratiebron is Wille inmiddels een allround ontwerper die logo’s, lettertypes en vooral kalligrafie maakt. In deze workshop bekijk je Blazin van dichtbij aan het werk en maak je met zijn hulp je eigen kunstwerk met je naam erop.

 

Het Street Art Museum Amsterdam is een project van Stichting Glamorous Outcasts uit Amsterdam Nieuw-West. Het doel is het verspreiden van hedendaagse kunst in de openbare ruimte van onderontwikkelde stedelijke gebieden en het bevorderen van de sociale cohesie tussen diverse culturele groepen middels een duurzaam financieringsmodel dat nieuwe talenten in de kunst stimuleert en de jeugd inspireert.