Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Rijgen en Richten

Niet iedere dagelijkse fietser denkt na over het vakmanschap waarmee de spaken van hun fiets in het wiel gestoken zijn. Het onjuist opspannen van een wiel is de snelste weg naar een wiel met slagen en bulten. Alle spaken moeten na het rijgen goed op spanning gestrekt zijn. Ook de nippels moeten goed in de nippelgaten passen. En zo nog veel meer fiets-jargon waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. De fietsenmakers van ReCycle zullen gedurende het weekeinde een demonstratie Rijgen en Richten geven. Ze laten je zien hoe je met een naaf en een velg, met 36 spaken en 36 nippels, een compleet wiel maakt.

 

ReCycle is een fietswinkel en werkplaats waar met mensen met een psychiatrische achtergrond de weg terugvinden naar werk. Begeleid door technische vakmensen maken zij het stap voor stap tot fietsenmaker. ReCycle legt zich op hun nieuwe locatie in De Hallen toe op fietsreparatie, fietsverkoop, accessoire-verkoop en de restauratie van klassieke (oude) fietsen. Hiernaast beheert ReCycle de fietsenstalling in de Passage van De Hallen.