Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Papierconservering

Marina Ruiz Molina volgde een studie Paper Conservation in Spanje en voltooide haar opleiding door middel van stages in het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Reina Sofia Museum in Madrid.

 

Sinds 2010 is Marina Ruiz Molina werkzaam als papierconservator in het Metropolitan Museum of Art in New York. Ze werkt aan de encyclopedische collectie van het museum, gericht op papieren kunstwerken uit o.a. de Noord-Amerikaanse decoratieve kunst, Zuid-Aziatische schilderijen, en Europese prenten. Om de conditie van deze kwetsbare objecten stabiel te krijgen, gebruikt Ruiz Molina processen en materialen die oorspronkelijk zijn bedacht door papiermakers.

 

De lezing zal zich richten op hoe papierconservatoren hun kennis over het ambacht van het maken van papier gebruiken om tot een beter begrip te komen van de manieren waarop kunstwerken worden gemaakt en hoe ze geconserveerd kunnen worden.

De presentatie zal beelden tonen van een aantal van deze strategieën die worden toegepast op het papierconserveringslaboratorium van het Metropolitan Museum of Art in New York.

 

Voertaal Engels

papier hier footer

 

Lezing powered by Papier Hier