Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Moderators Q&A’s documentaires

De programmering van de prachtige documentaires in de Filmhallen is extra interessant door deze bekwame moderators.

 

Op vrijdagavond is de gastvrouw van de openingsavond Hadassah de Boer.

 

Hadassah de Boer begon haar carrière in 1995 bij de Amsterdamse omroep AT5 waar ze werkte als verslaggever, presentatrice en eindredacteur. Ook was ze één van de bedenkers van succesvolle programma’s als De Zwoele Stad en Kort Amsterdams. Na AT5 was Hadassah o.a te zien in de RTL4 talkshow Met Man en Macht (eindredactie en presentatie), bij de Wereldomroep (presentatie Studio NL) en bij de NPS. Bij de NPS presenteerde ze diverse programma’s waaronder de talkshow TV3 (met Matthijs van Nieuwkerk), De Avonden  van de Jonge Danser/Jonge Musicus/Korte Film, de uitreiking van de Edisons Klassiek, het North Sea Jazz Festival en iedere zondagmiddag NPS Arena. Verder was Hadassah te zien in programma’s van National Geographic, De Joodse Omroep, Llink, Themakanaal Cultura en presenteerde ze op zaterdagmiddag op radio 2 TROS Muziekcafé.

 

Op zaterdag leidt Hans Beerekamp de nagesprekken met de filmmakers.

 

Hans Beerekamp (Amsterdam, 1952) was filmredacteur van NRC Handelsblad sinds 1979. Vanaf 2003 schrijft hij voor dezelfde krant de dagelijkse tv-recensie, onder de naam Zap. Auteur van het boekje ‘Docupedia’ over genres en stijlen in de Nederlandse documentaire. Was eerder moderator bij alle grote filmfestivals in Nederland.

 

Op zondag is Tommie van Eck de gastheer en moderator tijdens de Q&A’s en gesprekken met deskundigen.

 

Tommie van Eck studeerde Nederlands vanuit zijn liefde voor het schrijf- en vertelambacht. Hij is journalist voor Wendy Magazine, tekstredacteur voor o.a. De Bezige Bij en Finkers Theaterbureau en presentator bij De Nieuwe Liefde.

‚Ik hou van ambachten omdat het maken van iets er minstens zo belangrijk bij is als dat iets zelf. Leve het vakmanschap!’