Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Meet en greet jonge creatieven!

 

De retail scene is in beweging. Steeds meer jonge creatieven en ontwerpers maken en presenteren hun eigen merken. Alles in de Local Goods Store vertelt het verhaal van zo’n lokale en onafhankelijke maker. Wij verzamelen bij hen de mooiste producten en bieden ze een podium in onze ruimte, waar jij het kan komen bekijken en kopen. Op die manier creëren we een platform dat creatieve denkers, ambachtelijke vakmensen, culturele fijnproevers en liefhebbers van dit alles bij elkaar brengt. Zo helpen we samen jonge en beginnende ondernemers om hun koopwaar onder de aandacht van liefhebbers van mooie spullen te brengen – en jou aan originele, one-of-a-kind producten. Een win-win situatie!

 

De Local Goods Store is voortgekomen uit het succes van de Local Goods Weekend Market die twee weekenden per maand plaatsvindt in de passage voor de winkel. Op de markt kun je nog steeds terecht voor de beste vintage vondsten, de lekkerste en mooiste lokale producten, ambachtelijk gemaakte meubelstukken en nog veel meer.

 

De Local Goods Store en Market zijn initiatieven van Stichting Pakhuis de Zwijger.

 

 

De Local Goods Store huist ook een drietal studio’s/ateliers. Hier wordt er gemaakt en verkocht door de creatieven zelf:

 

 

UNCOVER LAB – ‘S WERELDS EERSTE TATTOO SHOP VOOR SPULLEN

 

Bij Uncover Lab tillen we personaliseren naar een heel nieuw niveau door allerlei spullen te bewerken met behulp van onze lasersnijders. Net als bij een tattoo shop, ben je vrij om je eigen ontwerp mee te nemen, of iets te ontwerpen samen met onze Creative Operators. Hetzelfde geldt voor het object: breng het mee of kies wat moois uit in de winkel.

 

 

 

CHARLOTTE GREEVEN – ILLUSTRATOR EN KUNSTENARES

 

Charlotte Greeven (1986) werd geboren en groeide op in Amsterdam, en studeerde Fashion Design aan ArtEz en the Royal Academy of Fine Arts. Na haar afstuderen specialiseerde ze zich in illustratie en portrait schilderen. Haar stijl kan omschreven worden als romantisch met een onheilspellende twist.

 

Ze houdt er van om haar werk te beschadigen, tot het moment dat het te ver is gegaan, en ze haar werk moet repareren. Ze zoekt naar die dunne lijn tussen schoonheid en verval.

 

In haar werk probeert zij de schoonheid te ontdekken en te uiten van hedendaagse concepten van sociale leegheid, narcisme en ijdelheid. Ze wordt daarin geinspireerd door oude meesters uit het de “Decandence Era.” Oscar Wilde zei: “Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth”.

 

 

 

DOWNTOWN DRESS UP – HANDGEMAAKTE & EIGENZINNIGE MODE , ACCESSOIRES EN TASSEN

 

Een winkel en atelier, waar de bezoeker wordt meegenomen in de wereld van Daniela Larue en Sanne Gils. Je kunt in Downtown Dress Up geheel, van top tot teen gekleed worden in handgemaakte spullen en eigenzinnige ontwerpen.

 

Een plek waar je alle ontwerpen kunt voelen, passen en kopen, waar persoonlijke aandacht en adviies voorop staat. In deze tijd waar alles snel en via het internet gaat, wil deze boutique aandacht geven aan het individu en de tijd nemen voor de klant. De ontwerpen worden met zorg, met de hand en met oog op kwaliteit vervaadigd in kleine oplagen, waardoor je je kunt onderschieden en uniek kunt zijn.