Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Matroesjka’s beschilderen

Leer tijdens deze workshop onder leiding van Larisa Bilous zelf een set van drie Matroesjka poppetjes te beschilderen. De blanco popjes van speciaal gedroogd lindenhout zet je op een prikpen, waarna je eerst met potlood een opzet schetst. Daarna kan het inkleuren met acrylverf en dunne penseeltjes beginnen. Zoek van tevoren thuis maar een mooi plekje uit, want je mag de Matroesjka poppetjes natuurlijk meenemen!

 

Larisa Bilous is geboren en getogen in de Oekraïne en woont sinds 2001 in Nederland. Ze volgde een klassieke kunstopleiding aan de Kunstacademie in Odessa en verloor haar hart aan decoratieve kunsten. Bilous beschildert met veel plezier en passie de enige echte Matroesjka poppetjes, een ambacht waar zij mee opgroeide. Ze geeft demonstraties en workshops maar werkt ook in opdracht voor het bedrijfsleven. Ook is Bilous betrokken bij diverse projecten van de studio van Marcel Wanders.