Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Gitaarreparatie

Flip Scipio groeide op in Amsterdam en Heiloo maar woont en werkt al jaren in New York. Hij is gitaarbouwer en –reparateur voor wereldberoemde klanten zoals David Bowie, Carly Simon, Jackson Browne, Paul Simon, Ry Cooder en Rosanne Cash.

 

Op het festival geeft Scipio op zaterdag een masterclass gitaarreparatie, waarbij hij een aantal reparatietechnieken toelicht met fotomateriaal en de deelnemers van harte uitnodigt hun eigen restauratieprojecten mee te nemen voor suggesties en tips.

 

Tijdens de reparatie masterclass vertelt hij onder andere over een zeer zeldzame D’Aquisto Arch Top gitaar met een afgebroken kop gedeelte.

 

Scipio studeerde in 1984 af aan de prestigieuze ‘London College of Furniture’, waar hij zich specialiseerde in gitaren en aan de gitaar verwante snaarinstrumenten. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij de Guild Guitar Company op Rhode Island en als manager bij de Mandolin Brothers Ltd. op Staten Island begon hij zijn eigen zaak en werkt al jaren in New York City.

 

Tip: bekijk ook de documentaire ‘Talking Guitars’ van Marie-Claire Pijman voor een kijkje in het  leven van Flip Scipio.

 

Let op: Speciaal voor conservatorium studenten geldt een gereduceerd tarief op vertoon van je studentenkaart. € 45,00 ipv € 75,00!