Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Gitaarbouw nieuwbouw

Flip Scipio groeide op in Amsterdam en Heiloo maar woont en werkt al jaren in New York. Hij is gitaarbouwer en –reparateur voor wereldberoemde klanten zoals David Bowie, Carly Simon, Jackson Browne, Paul Simon, Ry Cooder en Rosanne Cash.

 

Op zondag geeft Scipio een masterclass nieuwbouw. Hij zal met gebruik van fotomateriaal een toelichting geven op het ontwerp en de bouw van een bijzondere gitaar die hij recentelijk voor de fenomenale jazz gitarist en componist Mary Halverson heeft gebouwd. Gitaarbouwers worden van harte uitgenodigd een eigen project mee te nemen voor feedback.

 

Scipio studeerde in 1984 af aan de prestigieuze ‘London College of Furniture’, waar hij zich specialiseerde in gitaren en aan de gitaar verwante snaarinstrumenten. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij de Guild Guitar Company op Rhode Island en als manager bij de Mandolin Brothers Ltd. op Staten Island begon hij zijn eigen zaak en werkt al jaren in New York City.

 

Let op: Speciaal voor conservatorium studenten geldt een gereduceerd tarief op vertoon van je studentenkaart. € 45,00 ipv € 75,00!

 

Tip: bekijk ook de documentaire ‘Talking Guitars’ van Marie-Claire Pijman voor een kijkje in het leven van Flip Scipio.