Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Filmthema Steenhouwers

White House
met Q&A Ranko Paukovic onder leiding van Tommie van Eck

Ranko Paukovic, 78’,
Kroatië, Kroatisch gesproken, Engels ondertiteld

 

Wereldpremière 

 

Beleef de wereldpremière van White House op het Ambacht in Beeld Festival! De documentaire zoomt in op een bijzondere witte steensoort die gevonden kan worden op Brač, een Kroatisch eiland. De legende gaat dat het Witte Huis in Washington gebouwd is van deze steen. De documentaire toont vijf intieme portretten van mensen die beroepsmatig met deze witte stenen werken. Waar andere eilandbewoners door het toenemende toerisme hun inkomen vrij makkelijk verdienen, laat de documentaire zien waarom deze ambachtslieden stuk voor stuk zijn gevallen voor de charme van de witte steen.

 

Ranko Paukovic (1960) is geboren en getogen in Zagreb. Hij studeerde er af aan de Toneelacademie en werkte daarna als editor-assistent bij grote internationale coproducties. Sinds 1991 woont Paukovic in Nederland en werkt als sound designer aan toonaangevende filmprojecten. Veel van deze films worden wereldwijd getoond en beloond met prestigieuze awards. White House is zijn eerste documentaire, momenteel werkt hij aan zijn tweede documentaire over de laatste Europese vrouwelijke mijnwerkers.

 

 

Cineville pashouders kunnen online reserveren.

 

 

Trailer White House