Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Filmconservering en –restauratie

Duik bij deze duo-lezing van EYE Filmmuseum in de wereld van filmconservering en -restauratie. In de lezing van Catherine Cormon, hoofd van de Film Collectie bij EYE Filmmuseum, leer je meer over het conserveren van film. Hoe komen films in het archief en hoe identificeer je ze? Hoe degradeert de kwaliteit van film en hoe voorkom je dit? Hoe archiveer je films en hoe sla je films goed op? Kortom: de tips & tricks hoe goed voor je eigen filmcollectie te zorgen.

 

Annike Kross, filmrestaurator bij EYE, legt aan de hand van veel bijzondere ondersteunende clips en foto’s uit wat het (film-)restauratiewerk inhoudt. Van de inspectie van het filmmateriaal, het benodigde puzzelwerk om een film weer compleet te krijgen, de toepassing van analoge, fotografische en fotochemische technieken om het oorspronkelijke verschijningsbeeld terug te krijgen tot de nieuwe digitale methoden om diverse beschadigingen en gebruikssporen te laten verdwijnen.

 

Voertaal Engels