Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Filmthema Smeden & Bronsgieten

Making of Slendro Limo
Tea Skrinjaric,  12’51’’
Indonesië, geen tekst

 

Wereldpremière

 

Making of Slendro Limo is een observerende film waar je in het dorpje Wirun meekijkt bij het proces van een gong maken. De inwoners van dit Javaanse dorp produceren al generaties lang gamelans. Onvermoeibaar en in grote hitte werken wel tien mensen tegelijk om deze muziekinstrumenten op ambachtelijke wijze te maken. Het is een proces dat kracht en vaardigheden vereist, en ongetwijfeld wat Indonesiërs noemen kerjasama: teamwork.


Tea Škrinjarić
(1990) is geboren in Sisak, Kroatië, en studeerde Art Management in Zagreb.
Hierna volgden de studies sociale en culturele antropologie, met een specialisatie in visuele antropologie. Haar passie voor Indonesische kunst ontwikkelde Škrinjarić tijdens haar verblijf van een half jaar op Midden-Java, waar ze etno-musicologie studeerde.

 

Monumenti
Eva Hausberger, 72’
Albanië, Albanees gesproken, Engels ondertiteld

 

Nederlandse première 


Monumenti
neemt je mee naar een eeuwenoude bronsgieterij in het centrum van Tirana, Albanië, waar de 62-jarige Vladimir Metani al ruim 47 jaar als bronsgieter werkzaam is. De documentaire volgt Metani’s leven tijdens de bouw van een monument, ter ere van de viering van 100 jaar onafhankelijkheid van Albanië. Een mooi portret van het leven onder dictatorschap, beperkingen, vrijheid en kunst, familie, identiteit en thuis.

 

 

Cineville pashouders kunnen online reserveren.