Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Filmthema Graphic Design

Made You Look
Paul O’Connor, 68’,
Groot-Brittannië, Engels gesproken & Nederlands ondertiteld

 

Nederlandse première

 

Nu we zoveel tijd doorbrengen in het virtuele leven en digitale technieken gebruiken, ontstaat er bij veel creatieven een tendens om weg te gaan van de computer, en juist de handen te gebruiken om kunst te maken.

 

De documentaire Made You look laat zien hoe grafisch kunstenaars in dit digitale tijdperk werk creëren met gebruik van ambachtelijke technieken. Een portret van enkele van de beste Britse grafisch kunstenaars, waarbij hun liefde voor het creatieve proces, hun vaardigheden en hun werk op inspirerende wijze getoond worden.

 

Drie vrienden hebben deze film gemaakt: Paul O’Connor (co-director & editor), Anthony Peters (zelf grafisch designer, scriptschrijver & co-director) en David Waterson (producent).

 

Henry Signpainter
Sigmon Visser & Willem Verweijen, 2’54’’
Nederland, Nederlands gesproken

 

Festivalpremière

Ontmoet in deze korte film Henry van der Horst. Zijn naam is onbekend maar zijn werk siert vele markten in heel Nederland. Hij is als meest actieve sign painter in Nederland het symbool van de kracht van geschreven typografie.

Q&A Henry van der Horst onder leiding van Hans Beerekamp

 

 

Cineville pashouders kunnen online reserveren.

 

Trailer: Made You Look