Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Alain Caron en het Ambacht van de Groene Risotto

 

Alain Caron is een culinair fenomeen. Een rasechte fijnproever van Franse origine. Welk gastronomisch onderwerp je ook aansnijdt, hij overstelpt je met anekdotes, kennis en beroemde kennissen. Alain Caron leerde het koksvak bij verschillende restaurants in Frankrijk en Nederland, en kookte bij sterrenrestaurants Tante Koosje, Christophe en De Kersentuin. In 1995 maakt Caron zijn debuut als tv-kok en sindsdien is hij veelvuldig op televisie te zien, onder andere als jurylid van het kookprogramma MasterChef op Net5.

 

Speciaal voor het festival geeft Alain Caron op zondagochtend een twee uur durende masterclass aan koks en hobby-koks. Onder begeleiding van Caron leer je een echt goede risotto te maken. En dan een groene versie. Met veel verse kruiden, groenten en parmezaanse kaas.

 

We weten allemaal wel zo’n beetje hoe je risotto maakt en met behulp van bouillonblokjes en voorgekookte rijst komen we een eind. Maar als je terug naar de basis gaat en echt vanaf het pure begin, met allemaal verse ingrediënten, een goede risotto moet maken, dan blijkt het helemaal nog niet zo makkelijk te zijn. En komt het aan op echt vakmanschap.

 

De ingrediënten worden aangeboden door De Krat en het gebruik van de keuken wordt aangeboden door Meat West.

 

Deelnemers ontvangen tevens gratis het (uitverkochte) kookboek ‘Le tour d’Alain: een culinaire reis door Frankrijk.’

 

Locatie: Restaurant Meat West in De Hallen.