Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Aardman Shaun the Sheep kleien

Voor het eerst in Nederland – een workshop van de Aardman Studio’s!

 

Onder begeleiding van Aardman’s ‘senior model maker’ Will Harding kun je je eigen Shaun het Schaap of Gromit boetseren. En ondertussen krijg je de kans om hem allerlei vragen stellen. Na afloop mag je je eigen kleipoppetje mee naar huis nemen en kun je hem zijn eigen avonturen laten beleven met behulp van Aardman’s gebruiksvriendelijke ‘Animate it’ software.

 

Hoe is het mogelijk dat je zoveel mensen wereldwijd anderhalf uur kunt boeien met niet pratende klei poppetjes? De Britse animatiestudio Aardman kreeg het dit jaar opnieuw voor elkaar met het lanceren van een nieuwe held van klei: Shaun het Schaap. De studio in Bristol blinkt uit in het maken van stop-motion films met behulp van kleipoppetjes. Voeg daar hun droge Britse humor aan toe en je hebt een succesformule voor het winnen van diverse awards, onder andere voor Wallace & Gromit. Verwonder jij je ook over de werkwijze van stop-motion films en het proces achter het maken van de kleipoppetjes? Dan mag je deze workshop niet missen.

 

De workshop is geschikt voor alle leeftijden. Er is een speciaal ouder+kind kaartje voor 15 euro.