Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Opleidingen & Arbeidsmarktkansen

Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap (SBB) -

Het Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap van de SBB ondersteunt kleine, specialistische en unieke beroepen en hun opleidingen op mbo-niveau en relevantie voor de Nederlandse economie.

 

Wat nou als er geen opleidingen meer zijn voor hele kleine branches? Dat is al voor heel veel beroepen het geval. En werk is er wel. Daarom moeten we de kleine opleidingen die er nog zijn proberen in de lucht te houden. En we moeten jongeren ervoor interesseren. Deze opleidingsdagen zijn daarvoor bij uitstek een goede mogelijkheid.

 

Het Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap draagt bij aan behoud en zichtbaarheid van kleine, specialistische beroepen en hun opleidingen en aan een aanbod voor leven lang ontwikkelen (zij-instroom). Verder werken we aan het stimuleren van samenwerking tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs voor kleine, ambachtelijke en specialistische beroepen.

 

We gaan graag met de bezoekers van Ambacht in Beeld in gesprek over interessante kansen in het mbo en de arbeidsmarkt.

 

Voor decanen, mentoren en ouders die meekomen met de studiekiezers die gaan deelnemen aan de opleidingsdagen verzorgt het Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap een presentatie over kleine, ambachtelijke en specialistische opleidingen in het mbo en hun arbeidsmarktkansen.

Deel dit via