Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Ontwerp & maak je eigen slippers

Dutch Shoe Academy -

Tijdens deze workshop maak je kennis met de opleiding Shoe Developer.

 

Ontwerp en maak je eigen slippers! In deze workshop ga je eerst nadenken over het ontwerp. Wordt het bijvoorbeeld minimalistisch, of wil je juist een statement maken? De kleuren én welk leer. Ga jij de slippers zelf dragen, of maak je ze voor een ander? Dát bepaal jij. Na afloop neem jij je eigen slippers mee naar huis.

 

Shoe Developer
Heb jij interesse in mode en design? Ben je creatief en werk je graag met je handen? Kies dan voor de opleiding Shoe Developer en leer hoe je schoenen ontwerpt, maakt én repareert. Elk jaar leer je verschillende modellen maken. Voor je ontwerp verdiep jij in de doelgroep, markt en het schoenmerk. Wie gaat de schoen dragen? Wat doet de concurrentie? Je leert jouw creatieve ideeën uit te werken in schetsen, Photoshop en Illustrator. Je bedenkt welke materialen en kleuren je wilt gebruiken en durft te experimenteren.

 

Als shoe developer ontwerp en maak je schoenen voor de industrie. Je adviseert schoenmerken en -producenten over de pasvorm, functionaliteit en het design van de schoenen. Wie weet werk jij straks als designer (bij Fila of Nike). Of wil je liever een eigen bedrijf starten? Dat kan. Je brengt bijvoorbeeld een eigen brand op de markt of start een schoenmakerij. Ook de culturele sector (theaters), de fashionwereld of een carrière in de orthopedische schoentechniek behoren tot de mogelijkheden!

 

Op de Dutch Shoe Academy in Utrecht kun je ook de opleiding Schoen(hersteller) volgen. We delen een gebouw met de Dutch HealthTec Academy; dé school voor gezondheidstechniek. Hier leer je medische hulpmiddelen maken en aanmeten. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Orthopedisch technicus, Opticien of Tandtechnicus.

 

Deel dit via