Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak een toognagel

Regio College Zaanstad en ROP -
DOORLOPEND

Van een vierkante lat maak je een bijna ronde stok die je daarna in een stuk hout kan slaan om een verbinding te vergrendelen. Je leert schaven met een handschaaf en steken met een beitel. Ook leer je meer over de werkhouding tijdens het schaven en je leert het afstellen van de schaafbeitel. We werken met vurenhout of lariks. Na de workshop krijg je je eigen toognagel mee. De gevorderde houtbewerker kan ook een worvel steken met de beitel. Uiteraard vertellen we je graag meer over de opleiding Technicus Hout en Restauratie.

 

Technicus Hout en Restauratie is de enige volwaardige MBO nivo 3 opleiding om restauratietimmerman te worden. Hij wordt gegeven op 3 plekken in Nederland: Hengelo, Arnhem en Zaandam. Je leert tijdens de 3-jarige opleiding timmeren met de hand, met machines en zelfs met CNC gestuurde machines. Zodat je je kan ‘redden’ in de machinale werkplaats en op locatie. Restaureren van betimmeringen en gebouwen is de kern van de opleiding. En nieuw maken met moderne technieken.

 

 

Deel dit via