Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak een glasobject & dipdying met natuurlijke indigo

Gerrit Rietveld Academie -

Op donderdag bieden wij een glasworkshop, met als titel: maak je eigen glasobject van draad. Per keer kunnen maximaal acht deelnemers plaatsnemen.  Deelnemers kunnen ook inschuiven als een ander weggaat, er zijn dus geen vaste begintijden.

Op vrijdag geven we een textielworkshop, met als titel: dipdying met natuurlijke indigo. Per keer kunnen maximaal twintig deelnemers plaatsnemen. Ook hier geldt dat deelnemers kunnen inschuiven als er iemand weggaat. Deelnemers kunnen zelf ook kleding meenemen voor deze workshop.


De Gerrit Rietveld Academie is een kleine kunsthogeschool in Amsterdam-Zuid met ongeveer 850 studenten in de bachelor- en masteropleidingen. De Academie is internationaal georiënteerd, waarbij ongeveer 60 procent van onze studenten afkomstig is uit het buitenland. De voertaal is hoofdzakelijk Engels.

 

Wij bieden de opleiding Beeldende kunst & Vormgeving aan. Binnen deze opleiding zijn er verschillende afstudeerrichtingen beschikbaar, waaronder Beeldende Kunst, Audiovisueel, Grafische Vormgeving, Fotografie, Architectonische Vormgeving, Industriële Vormgeving, Keramiek, Glas, Sieraad, Mode, Textiel, Beeld & Taal.

 

Om toegelaten te worden tot de Rietveld Academie, doorloop je een toelatingsprocedure waarin je je creatieve werk laat zien. Bij een positieve uitkomst start je meestal in het oriënterende Basisjaar. Na succesvolle afronding van het Basisjaar, vervolg je je studie binnen een van de afstudeerrichtingen. De totale studie duurt 4 jaar.

Deel dit via