Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Diverse workshops

Vakschool Schoonhoven -

Op Vakschool Schoonhoven ontdek je de kracht van jouw ambacht. Mooie dingen maken en momenten creëren die het leven verrijken. Dit vraagt om vakmanschap en creativiteit. Daarom stimuleren we je om je eigen talent te ontwikkelen en om kansen te verzilveren.

Ontdek hoe je op jouw manier het ambacht in de praktijk brengt. Als Goud- of Zilversmid werken aan je eigen creaties. Als Juwelier het speciale gevoel creëren voor anderen. Als Uurwerkmaker heel precies sleutelen aan techniek. Je ontdekt het in een inspirerende omgeving waar je jezelf kunt zijn.

 

Bij de stand van Vakschool Schoonhoven kun je diverse workshops doen:

 

1. Maak je eigen (duurzame) zilveren nugget armband
Koop bij ons zilver granules (a 2,50 euro per gram) of gerecycled zilver (a 1,50 euro per gram). Altijd al een armbandje van een vork willen maken, koop dan gerecycled zilver.

Smelt het om tot een ‘nugget’ en sla met letterponzen jouw initialen erin. Boor hier gaatjes in (evt. met hulp van een Uurwerktechniek docent of student), knoop je bandje eraan en voilà jouw eigen zilveren nugget armbandje is klaar. Met het maken van dit armbandje heb jij kennis gemaakt met alle vier onze vakrichtingen op school: Goud- & Zilversmeden, Juwelier en Uurwerktechniek. Oh en je kunt natuurlijk al je vragen stellen aan de docent of studenten.

 

2. De diamantjes challenge
Vind jij tussen deze tien steentjes hét diamantje? Dan maak je kans op het winnen van het enige echte Zadkine Vakschool Schoonhoven horloge!
Dit horloge is in onze Juwelierswinkel op school te koop. Het is gemaakt door studenten van de opleiding Uurwerktechniek van Vakschool Schoonhoven: van ontwerp tot aan de jn mechanische bewerking, graveren en etaleren. Het is niet alleen onderdeel van de reguliere lesstof, maar ook van het examen.

 

Dit horloge is een zeer hoogwaardig product met de volgende kenmerken:

– 316L stalen kast
– 5ATM waterdicht
– Saer glas

– Lederen band
– Zwitsers uurwerk
– Automaat
– Datumaanduiding
– Zwarte wijzerplaat met Zadkine logo en student made aanduiding

Het horloge kost € 285 (incl 21% btw en verzenden). Goed om te weten: de winkelwaarde van een horloge met eenzelfde Zwitsers uurwerk is gemiddeld € 700!

 

3. Batterijtje vervangen
Nu je wat meer hebt kunnen lezen over ons Zadkine Vakschool Schoonhoven horloge, wil je weten hoe het voelt om er aan te werken? Kijk dan of het je lukt dit batterijtje te vervangen en misschien mag je nog wat andere handelingen doen.

 

Deel dit via