Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Diverse korte workshops

Hout- en Meubileringscollege -

Tijdens de Opleidingsdagen biedt het Hout- en Meubileringscollege diverse korte workshops. Zo kun je kennismaken met de verschillende opleidingen die het Hout- en Meubileringscollege biedt.

 

Maak jouw eigen sleutelhanger met de Shaper.

Frees jouw eigen naam in een sleutelhanger met behulp van deze handgestuurde CNC-freesmachine. Super strak elke naam graveren in hout is een koud kunstje met deze machine. Een hele toffe machine die jij moet besturen maar zichzelf kan corrigeren. Moeilijk om uit te leggen maar kom vooral langs om het te ervaren! Jij gaat naar huis met een mooie gepersonaliseerde houten sleutelhanger.

 

Maak jouw eigen gepersonaliseerde sleutelhanger

Jij raakt jouw sleutelbos nooit meer kwijt met deze custommade sleutelhanger. Tijdens deze experience leer je in een paar stappen dit accessoire te maken. Je bepaalt zelf hoe jouw sleutelhanger er uit komt te zien en daarna sla je net als onze studenten je naam in leer met slagstempels, en leert met verschillende instrumenten een sleutelhanger te maken die jij normaal alleen in de winkel kan kopen! Jij kan bij deze workshop voor snel en tof resultaat gaan of je neemt de tijd voor een meesterwerkje.

 

Maak een houten puzzel die waarschijnlijk niemand oplost!

Hoe leuk is het dat alleen jij de oplossing weet van een raadsel! Ik heb de puzzel al aan 50 mensen gegeven en niemand heeft hem opgelost. Jij maakt van 8 onderdelen een houten puzzel die maar op 1 manier uit elkaar kan. Dit doe je door de onderdelen te monteren en te lijmen. Vervolgens werk jij de puzzel netjes af door hem te schuren en oliën. De puzzel mag uiteraard mee naar huis zodat jij kunt kijken of iemand hem kan oplossen!

 

Style jouw eigen ruimte + een Polaroid foto maken in deze ruimte

Jij gaat zelf een stand inrichten op Ambacht in beeld. Dit doe jij door te kiezen uit verschillende beschikbare voorwerpen. Welke stoel vind jij passen bij de ruimte? Welke kleur heeft de vloer? Hangen er schilderijen of overal planten? Welke verlichting kies je? Overal denk jij over na wanneer je een ruimte in richt: Kleuren, materialen en verlichting. Heb jij een toffe setting bedacht? Dan maken wij een polaroid foto in jouw eigen gestylde omgeving!

 

Maak je eigen leerknoop

In deze workshop maak jij je eigen knoop van leer. Je ontwerpt je eigen knoop door te kiezen uit verschillende leersoorten. Hierbij leer jij omgaan met ambachtelijke gereedschappen om uiteindelijk een prachtige stofknoop te maken. Uiteindelijk neem jij de stofknoop mee naar huis en kun jij zelf een kledingstuk/accessoire  kiezen waar deze op bevestigd wordt. Deze workshop geeft een inzicht in de werkzaamheden als jij later meubelstoffeerder wilt worden! 

 

Het Hout- en Meubileringscollege Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 een zelfstandige mbo-vakschool. Wij zijn een relatief kleine school en dit zorgt voor een persoonlijk karakter en veilige sfeer. Wij leiden op voor beroepen in de richtingen interieur, meubel, techniek en design. Wij bieden onder andere opleidingen aan voor meubelmaker, interieuradviseur, creatief vakman, verkoper wonen, timmerman, meubelstoffeerder en pianotechnicus. Ook bieden we cursussen en opleidingen voor volwassenen aan.

 

Deel dit via