Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Weef je eigen kussen

Eva Klee - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 47,50
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 22 september
10:30
13:30
16:00

Duik in de wereld van de wever, een wereld van draden, structuren en kleuren en weef je eigen stof voor een kussen. Voor iedere deelnemer staat een weefgetouw met trappers klaar. Kies je eigen garens en kleuren en ga aan de slag. Je ervaart hoe het voelt om op een staand weefgetouw te weven en tijdens het weven zie je hoe de stof onder je handen langzaam groeit. Na afloop van de workshop mag je de stof die je hebt geweven op het weefgetouw achterlaten. Wij naaien er een kussentje van en een aantal dagen later krijg je je eigen stof in de vorm van een kussentje thuis gestuurd (De workshopprijs is inclusief verzendkosten).

 

Het handweven is een eeuwenoude techniek voor het vervaardigen van stoffen, maar daarnaast vooral een onuitputtelijk spel van patronen, garens, texturen en kleuren. In haar handweverij laat Eva Klee dit oude ambacht herleven. Op een ambachtelijke manier ontstaan hier exclusieve, kwalitatief hoogwaardige, op maat gemaakte handgeweven stoffen, unica’s en reproducties van stoffen. Doel van ieder stofontwerp is verleidelijke kwaliteit met oog voor het detail.

 

Al op elfjarige leeftijd nam Eva Klee het Zweedse weefgetouw van haar moeder over. Mede hierdoor voelt het weven voor Eva als een tweede huid. In haar atelier is zij voortdurend op zoek naar nieuwe stofontwerpen, een onuitputtelijk samenspel van patronen, materialen en kleuren. Kleine veranderingen in het weefproces kunnen onverwachte en fascinerende resultaten hebben. Juist het ‘onderweg ontdekken’ en kritisch ondervragen van technische perfectie voeden haar continue onderzoek. Grote technische vaardigheid in combinatie met creativiteit typeren haar werk.

 

Eva Klee volgde in Zuid-Duitsland een driejarige opleiding tot handwever. Aansluitend studeerde zij Monumentale Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

Eva Klee

Eva KLee

Deel dit via