Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Visleer maken

Happy van der Heide - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 35
Minimumleeftijd:
16 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 22 september
10:30
13:30
16:00

Wist je dat je van vissenhuiden prachtig visleer kunt maken? Een zero waste oplossing met een geweldig resultaat!

 

Visleer is een sterke en duurzame leersoort die ooit op grote schaal gebruikt werd door de ‘North Pacific’ volkeren voor het maken van tassen, parka’s, laarzen, wanten en andere kleding. 

 

Als gedegen ambachtsvrouw en circulair kunstenaar is Happy van der Heide één van de weinige mensen in Nederland die in de traditie van voorouderlijke vaardigheden verse vishuiden bewerkt tot visleer. 

 

In deze workshop leer je op ecologische wijze een verse vishuid schoon te maken en ontdoen van schubben. Daarna wordt de huid met een milieuvriendelijke techniek behandeld om de huid te looien. Het soepel maken van leer vergt enige inspanning, maar als eindresultaat heb je een uniek, zacht en soepel vel visleer in handen. De zichtbare structuur van de schubben geeft het leer een chique uitstraling.

 

Je gaat naar huis met een vel zalmleer en een nieuwe kijk op leer van vis.

 

Happy van der Heide, opgegroeid in en opgevoed met de natte natuur tussen Joure en Sneek, is eigenaar van ’Hip & Happy – ambacht & design’, een atelier waar het allemaal draait om bewustwording ter verbetering van een leefbare aarde. Dat doet ze onder andere door jong en oud te inspireren tijdens exposities, lezingen, workshops en masterclasses. In een op de natuur gebaseerd aanbod deelt ze niet alleen het (her)leren van voorouderlijke en traditionele vaardigheden, maar worden ook inspirerende innovaties aangereikt.

 

Hip & Happy - ambacht & design

 

Deel dit via