Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Temari – Japanse naaldkunst

Sandra Moek - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 22,50
Minimumleeftijd:
10 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:00
14:30
16:30
Zondag 22 september
10:30
13:00
14:30
16:30

Temari is een eeuwenoude Japanse naaldkunst. Te=hand, mari=bal in het Japans.

 

Een temari is een met garens in geometrische vormen en patronen versierde bal. Bij een wikkelpatroon wordt alleen bij het aan- en afhechten gebruik gemaakt van de naald. De aangebrachte verdeling geeft mogelijkheden voor verschillende patronen: je kiest deze uit de getoonde voorbeelden. Voor het benodigde garen kies je je eigen kleuren. Zo is er voor iedereen keuze om een persoonlijke decoratie te vervaardigen. Voor elke deelnemer is er ruim voldoende persoonlijke aandacht.

 

Over Sandra: “Temari kwam ruim 30 jaar geleden in mijn leven en liet mij niet meer los. Ondertussen heb ik vele lessen mogen verzorgen in het Atelier en vooral op locatie in Nederland en België. Als ondersteuning bij het zelfstandig verder ontwikkelen van de Temari-kennis schreef ik meerdere werkboeken. Het gebruik van kleuren blijft mij boeien evenals de geometrische vormen van de patronen.”

Deel dit via