Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Shibori

Roua Atelier - Roua Alhalabi - Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 20
Minimumleeftijd:
6 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 22 september
10:30
13:30
16:00

Deze workshop richt zich op Shibori, een oude Japanse verftechniek die bekend staat om het creëren van ingewikkelde patronen op kleding door vouwen, binden, klemmen en naaien. Met Shibori worden bepaalde delen van de stof afgeschermd bij het verven, wat resulteert in prachtige handmatige patronen. Neem zelf een wit T-shirt mee om te verven tijdens de workshop.

 

Roua Atelier is een duurzame, natuurlijke verfplaats die zich richt op het maken van een positieve impact in de textielindustrie door het ontwikkelen van natuurlijke verfpigmenten, nieuwe technieken en materialen. We werken nauw samen met textielbedrijven en ontwerpers om natuurvriendelijke materialen in hun productie en ontwerp te gebruiken. We werken samen met boeren om lokale planten te kweken en de kennis van onze natuurlijke verfmethoden te verspreiden. Een van onze belangrijkste werkzaamheden is het opleiden van mensen over de magie van onze natuurlijke verf en hen te helpen dit te integreren in hun dagelijkse gewoontes en gebruik.

 

Roua Alhalabi is een Syrische ontwikkelaar van natuurlijke kleurstoffen. Ze leerde over de magie van kleur via haar grootmoeder. Ze nam alle kennis op die haar oma aan de jonge kinderen gaf en breidde deze uit door te leren van verschillende experts. Zo vond ze uiteindelijk haar eigen methoden en manieren om kleuren en technieken te ontwikkelen. Ze wil haar liefde voor kleur delen met anderen. Daarom zal ze tijdens dit festival elke dag een andere techniek onderwijzen.

 

Roua Atelier

Deel dit via